Obiady zapewnia Bar u Bogusi.
Cena obiadu 6 zł 00 gr. Wydawane są obiady dwudaniowe.
Chęć korzystania z pełnopłatnych obiadów rodzice (opiekunowie) zgłaszają do Kierownika świetlicy.
Możliwość korzystania z obiadów dofinansowywanych mają dzieci, których rodzice w określonym terminie 2 razy w roku tj. w lipcu i grudniu w MGOPS złożą stosowne dokumenty i zaświadczenia. Po otrzymaniu decyzji dzieci będą mogły korzystać z obiadów w naszej szkole.
DZIEŃ | Pierwsze danie | Drugie danie | Dodatek | ALERGENTY | KALORYCZNOŚĆ |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek | Zupa ogórkowa z ziemniakiem | uzbecki pilaw ryżowy z duszoną wieprzowiną na orientalna nutę, sałatka chłodnik | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 788 kcal |
Wtorek | Zupa pieczarkowa z makaronem | udko pieczone z marynaty, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z białej kapusty | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 801 kcal |
Środa | Zupa gołąbkowa z ziemniakiem | pampuchy z owocami, jogurt naturalny z dodatkiem cukru trzcinowego | herbatka górska (gojnik) z cytryną | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 823 kcal |
Czwartek | Zupa kujawska biała na kwasie z kapusty kiszonej z ziemniakiem | kotlet karkowy panierowany smażony na smalcu, marchewka w beszamelu | - | 1,3,6,7,9,10,13 | 834 kcal |
Piątek | Zupa zacierkowa ze skwarkami i ziemniaczkiem | klopsik rybny z dorsza, pieczony w sosie serowym, makaronowe kolanko, sałatka szwedzka | - | 1,2,3,4,6,7,9,10,13,14 | 798 kcal |
DZIEŃ | Pierwsze danie | Drugie danie | Dodatek | ALERGENTY | KALORYCZNOŚĆ |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek | Zupa pomidorowa z ryżem zabielana | skrzydełka pieczone z marynaty-2 szt, frytki z piekarnika, keczup łagodny, surówka z marchewki z jogurtem | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 801 kcal |
Wtorek | Żurek z jajkiem | pieczeń wieprzowa duszona w sosie pieczeniowym, kasza gryczana, fasolka szparagowa,gotowana z zasmażką z masła i tartej bułki graham | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 821 kcal |
Środa | Kapuśniak z młodej białej kapustyz ziemniakiem | spagetti bolognese, posypka z żółtego sera, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą | kompot owocowy | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 799 kcal |
Czwartek | Zupa szczawiowa z jajkiem i z ziemniakiem | filet drobiowy z podudzia po włosku zapiekany z warzywami i żółtym serem, puree ziemniaczane, surówka z buraczka z cebulką | - | 1,3,5,6,7,8,9,10, 11,13 | 819 kcal |
Piątek | Zupa kalafiorowa z ziemniaczkiem | filet z dorsza w panierce-smażony na klarowanym maśle, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kapusty kiszonej | - | 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,13,14 | 807 kcal |
Oprócz wykazanych w menu alergenów,mogą zawierać śladowe ilości:
Soja i pochodne-6
Orzechy i pochodne-8
Gorczyca i pochodne-10
Nasiona sezamu i pochodne-11
Dwutlenek siarki i siarczyny-12
Łubin i pochodne-13
§ 1
Postanowienia ogólne
Szkoła zapewnia uczniom jeden gorący posiłek w ciągu dnia i stwarza im możliwość jego spożycia w czasie pobytu w szkole.
§ 2
Osoby uprawnione do korzystania z gorącego posiłku w szkole
§ 3
Zasady odpłatności za gorący posiłek
§ 4
Informacja o czasowej niezdolności ucznia
Rodzic ucznia jest zobowiązany zgłosić nieobecność ucznia w szkole z powodu choroby, wycieczki lub innych przyczyn telefonicznie do sekretariatu lub świetlicy szkolnej najpóźniej do godz.13.00 w dniu poprzedzającym nieobecność ucznia.
§ 5
Zasady zachowania w jadalni
§ 6
Osoby spożywające posiłek mają obowiązek:
§ 7
§ 8
Postanowienia końcowe
W sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie, związanych z organizacją jadalni decyduje Dyrektor szkoły.
Nasza szkoła bierze udział w programach objętych dotacjami Unii Europejskiej „Szklanka mleka”, „Owoce w szkole”.
Rodzice na pierwszym zebraniu klasowym w danym roku szkolnym podpisują zgodę na udział w w/w programach.
Zgody są dostępne u wychowawców klas.