Obiady zapewnia Bar u Bogusi.
Cena obiadu 5 zł 00 gr. Wydawane są obiady dwudaniowe.
Chęć korzystania z pełnopłatnych obiadów rodzice (opiekunowie) zgłaszają do Kierownika świetlicy.
Możliwość korzystania z obiadów dofinansowywanych mają dzieci, których rodzice w określonym terminie 2 razy w roku tj. w lipcu i grudniu w MGOPS złożą stosowne dokumenty i zaświadczenia. Po otrzymaniu decyzji dzieci będą mogły korzystać z obiadów w naszej szkole.
DZIEŃ | Pierwsze danie | Drugie danie | Dodatek | ALERGENTY | KALORYCZNOŚĆ |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek | Dzień Edukacji Narodowej | - | - | - | - |
Wtorek | Zupa jarzynowa zabielana z ziemniakiem | łazanki z kiełbasą i cebulką, marchewka z jogurtem | kompot owocowy dosładzany miodem akacjowym | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1009 kcal |
Środa | Zupa pomidorowa z ryżem | gołąbek bez zawijania z kapustą w sosie pieczarkowym, ziemniaki gotowane z koperkiem, sałatka szwedzka z ogórka kiszonego z cebulką z musztardą miodową | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1221 kcal |
Czwartek | Czerwony barszcz zabielany z ziemniakiem | szaszłyk wieprzowy, musztarda stołowa, kasza bulgur, sos cebulowy, surówka z czerwonej kapusty z niskokalorycznym majonezem | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1321 kcal |
Piątek | Zupa grochowa z wędzonką | klops rybny z dorsza z dodatkiem tuńczyka i szczypiorku - duszony w sosie maślanym, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty | herbata czarna z cytryną dosładzana miodem wielokwiatowym | 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11,13,14 | 1201 kcal |
DZIEŃ | Pierwsze danie | Drugie danie | Dodatek | ALERGENTY | KALORYCZNOŚĆ |
---|---|---|---|---|---|
Poniedziałek | Zupa ogórkowa zabielana z ziemniakiem | udko pieczone z marynaty, ziemniaki gotowane z koperkiem, surówka z marchewki z jogurtem | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1089 kcal |
Wtorek | Krupnik na kaszy jęczmiennej z ziemniakiem | spagetti bolognese w posypce z tartego żółtego sera gouda, gruszka | herbata owocowa słodzona miodem spadziowym | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1097 kcal |
Środa | Zupa fasolowa na wędzonce z ziemniakiem | podudzie faszerowane, puree ziemniaczane, kapusta zasmażana | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1175 kcal |
Czwartek | Zupa gołąbkowa z ziemniakiem | kartacze z podlasia z mięsem w okrasie ze skwarkami z boczku z cebulką, surówka z kiszonej kapusty z papryką i cebulką | - | 1,3,5,6,7,8,9,10,11,13 | 1295 kcal |
Piątek | Kapuśniak na kiszonej kapuście | kotlet rybny z dorsza z dodatkiem natki pietruszki, puree ziemniaczane, sałatka szwedzka z ogórka kiszonego z cebulką | napój cytrynowy słodzony miodem wielokwiatowym | 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,13,14 | 1189 kcal |
Oprócz wykazanych w menu alergenów,mogą zawierać śladowe ilości:
Soja i pochodne-6
Orzechy i pochodne-8
Gorczyca i pochodne-10
Nasiona sezamu i pochodne-11
Dwutlenek siarki i siarczyny-12
Łubin i pochodne-13
§ 1
Postanowienia ogólne
Szkoła zapewnia uczniom jeden gorący posiłek w ciągu dnia i stwarza im możliwość jego spożycia w czasie pobytu w szkole.
§ 2
Osoby uprawnione do korzystania z gorącego posiłku w szkole
§ 3
Zasady odpłatności za gorący posiłek
§ 4
Informacja o czasowej niezdolności ucznia
Rodzic ucznia jest zobowiązany zgłosić nieobecność ucznia w szkole z powodu choroby, wycieczki lub innych przyczyn telefonicznie do sekretariatu lub świetlicy szkolnej najpóźniej do godz.13.00 w dniu poprzedzającym nieobecność ucznia.
§ 5
Zasady zachowania w jadalni
§ 6
Osoby spożywające posiłek mają obowiązek:
§ 7
§ 8
Postanowienia końcowe
W sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie, związanych z organizacją jadalni decyduje Dyrektor szkoły.
Nasza szkoła bierze udział w programach objętych dotacjami Unii Europejskiej „Szklanka mleka”, „Owoce w szkole”.
Rodzice na pierwszym zebraniu klasowym w danym roku szkolnym podpisują zgodę na udział w w/w programach.
Zgody są dostępne u wychowawców klas.