główna zawartość strony
MALI I DUZI MISTRZOWIE KUCHNI
Warto od najmłodszych lat uczyć dzieci zdrowego odżywiania i czerpania przyjemności z jedzenia zdrowych, estetycznie podanych, a przede wszystkim własnoręcznie wykonanych posiłków.
Na zajęciach kulinarnych uczniowie klas Ia oraz VIc poznały tajemnice kuchni, przygotowały samodzielnie smakowite potrawy, dotykały, wąchały i smakowały, świetnie się bawiły. Poznały tradycyjną, polską kuchnię. Uczyły się kulturalnego zachowania przy stole. Samodzielnie lepiły pierogi i uszka. Była to dla nich wspaniała i „pyszna” zabawa.
Tych niezapomnianych wrażeń dostarczyła wszystkim Pani Iwona Gmerek, która profesjonalnie przygotowała zajęcia w Zajeździe Basior w Skłótach. Najpyszniejsze pierogi i uszka na świecie, uczniowie wykleiły pod czujnym okiem Pani Dorotki. Obie Panie wyrażały podziw dla umiejętności kulinarnych uczniów klasy Ia i VIc. Dodatkową atrakcją była gra Koło Fortuny z nagrodami, oglądanie i karmienie rybek w wieeeelkim akwarium oraz poznanie infrastruktury hotelowej zajazdu.